Kayıtlar

Şubat, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Okapi

Resim
Okapi, zürafagiller familyasından geviş getiren bir çift toynaklı türüdür. İlk bakışta at, ceylan ve arka, ön ayaklarındaki çizgiler nedeniyle zebrayı andırır. Ancak zürafa ailesindendir. Orman zürafası veya kısa boyunlu zürafa gibi isimlerle de anılırlar. Okapinin postu çikolata renginde olur, kadifeye benzer ve tüyleri hafif kırmızımsı parlar. Arka bacaklarının üst kısmında tıpkı zebralarda olduğu gibi siyah-beyaz çizgiler vardır. Yüzü de siyah-beyazdır. Bacakları zürafa gibi olmasa da gayet uzundur. Erkeklerin iki kısa boynuzu olur. Dişilerin boynuzu yoktur.  Okapi lerin dilleri koyu mavi renktedir. Okapi  ortalama 230 kg ağırlığında, 2 metre uzunluğunda, 1,60 m boyunda olur. Kuyrukları 40 cm uzunluğa kadar varır. Dişiler genelde erkeklerden biraz daha büyüktür. Okapi lerin yaşadığı tek ülke Kongo Cumhuriyeti’dir. Hayvanat bahçeleri dışında onları başka bir ülkede görmek mümkün değildir. Okapiler ülkenin kuzeyinde ve doğusunda bulunan büyük tropik orman olan Ituri Yağmur O

Saygo

Resim
                                                                                    Sayga soyu tehdit altında bulunan bir canlıdır. Geniş burunları Sayga'nın en büyük özelliğidir. Yalnızca erkeklerin boynuzları bulunsa da Saygalar zaman zaman oldukça tehlikeli hayvanlardır. Ana vatanı Orta Asya'dır.

Kiraz Kuşu

Resim
Arkadaşlar, resimlerini gördüğünüz bizim yazın bulduğumuz bir serçe yavrusuydu. Sanırım annesi uçmayı öğretirken düşmüş ve kanatları zedelenmiş, çünkü bulduğumuzda sağ kanadı aşağı doğru sarkıyordu, zaten daha tam olarak da uçamıyordu o sıra. Biz de eve aldık, önümüz kış, dışarda kalsa ya kedi köpeğe yem olacak ya da soğuktan ölecek. Bahara kadar yaşarsa havalar ısındığında bırakırız dedik.   Evde de başından birkaç kaza geçti ama hepsini sağ salim atlattı şükür. Ancak bugünlerde hapşırıyor, sebebi ne olabilir? Diğer yandan nedense bütün çabalarımıza, iyi beslememize rağmen gelişmiyor, cılız ve galiba uzun zamandır evin içinde kalıp fazla uçamadığı için iyileşmesine rağmen uçma konusunda biraz eksikleri var. Kısa mesafelerde uçup -1 metre kadar- sonra hemen konuyor bazen düşer gibi ve dokunmasan saatlerce orda kıpırdamadan etrafı seyrediyor. Şimdi bu halde 1,5 ay kadar sonra uçursam yaşama ihtimali sizce nedir? Martı, karga veya kedilere yem olur diye ödüm kopuyor.

Yapraklı Deniz Ejderhası

Resim
Yapraklı deniz ejderhaları (phycodurus eques) ya da Glauert deniz ejderhaları, denizatı ailesine bağlı uzun, boru biçiminde bir tür deniz balığıdır.  Yaprak benzeri uzun vücut uzulları, bedenlerinin her yanından bulunmaktadır. Bu da onların diğer türden yüzen deniz otları ya da yosun yataklarında saklanmasını sağlar. Nir nevi kamuflaj niteliğindedir. Ne avlar ne de avcılar onun bir balık olduğunu anlamaz. Larva balıklar, planktonlar, denizşakayığı ve minik kabuklularla beslenmektedir, küçük ağızlarıyla suyu emerek avlarını yakalarlar. Avustralya'nın güneybatı, güney ve doğu kıyılarındaki okyanus sularında bulunur ve çoğunlukla sığ, ılık suları tercih ederler.